Wilfing Áron

Soproni tragédia:
halálos gázolás a zebrán

Sopron - Munkába igyekezett az a fiatalember, akit pénteken reggel a zebrán gázolt halálra egy személyautó Sopronban. Wilfing Áron 23 éves volt. A tragédia talán megelőzhető lett volna, ehhez a gyalogos-átkelőhelyhez ugyanis korábban fekvőrendőrt terveztek.

- Nem akartam elhinni, amikor értesítettek. Az egyetlen fiam. Sportos, kiegyensúlyozott fiatalember, aki jobban tisztelte a törvényt, mint a legtöbb átlagember. Boldog fiatal volt... - csuklik el Wilfing Ferenc hangja. Az előző városvezetés kabinetfőnöke egyetlen gyermekét veszítette el a tegnapi balesetben. Áron szakácsként dolgozott, s épp a munkahelyére sietett, amikor bekövetkezett a tragédia. Jövő héten külföldre ment volna dolgozni. A mentők még beértek vele a kórházba, ám az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseibe később belehalt.

- Ott voltunk mellette, de már nem tért magához. Mindene összetört... Talán jobb is így, fel sem foghatta, hogy mi történt vele - mondja a megtört apa.

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a gépkocsi vezetőjének figyelmetlensége okozta a balesetet.

Walter Dezső, Sopron előző polgármestere szerint a tragédia megelőzhető lett volna. - Megvannak a tervek! A plázához és a Terciához körforgalmat akartunk építeni, ehhez a gyalogosátkelőhelyhez pedig fekvőrendőrt! - mondja indulatosan Walter Dezső, akinek évek óta közvetlen munkatársa az édesapa, Wilfing Ferenc, így érthetően felzaklatta a tragédia. - Évekig könyörögtem a közútkezelőnek, hogy oldják ott meg a sebességkorlátozást. Inkább menjenek lépésben a kocsik, mint hogy emberéletben essen kár. Kétségbeejtő, ami történt.

Az utóbbi időben egyre több baleset történik zebrán, e tekintetben Sopron most újra feliratkozott a szomorú feketelistára.

Wilfing Áront egy Suzuki ütötte el a hajnali szürkületben az eső áztatta úton. Az autót egy 27 éves férfi vezette, aki a város szélén a határátkelőhely felé haladt a 84-es főút soproni elkerülő szakaszán. A gyalogos a zebrát a város felől közelítette meg és a Bécsidomb irányába tartott, amikor a jármű jobb eleje elcsapta. Sáfrány Ferenc őrnagytól a Kisalföld megtudta: a sofőr nem volt ittas, és minden kétséget kizáróan egy jól belátható szakaszon, előjelző táblával megerősített gyalogátkelőhelyen gázolta el a fiatalembert. A baleset körülményeinek pontos tisztázása azonban szakértők bevonásával történik majd.

A soproni rendőrök sem emlékeznek, hogy a pénteki tragédia helyszínén korábban elütöttek volna valakit. Országos szinten az év első negyedévében a 62 halálos kimenetelű gázolásból 4 történt zebrán. Tavaly összesen 3453 gázolásos baleset volt, ebből 902 gyalogosátkelőn, 2006-ban ugyanezek az adatok: 3491 és 787. Egyelőre vitatkoznak a szakemberek azon, hogyan lehetne hatékonyabban védeni a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogosokat. Fokozott intézkedéseket sürget a kormányzat. Ma ugyanis a gyalogos elsőbbséget élvez a zebrán, de a szerencsétlen balesetek azt mutatják, hogy ez mit sem ér. Sokak szerint indokolt lenne a gépkocsik számára előírni a zebra előtti kötelező megállást. Szóba jöhet az is, hogy 30 kilométer per órára korlátozzák a gyalogátkelők előtt a sebességet. Felmerült az is, hogy fekvőrendőrökkel lassítsák az autók sebességét (Zebrán biztonságban? - Kisalföld, június 6., 3. oldal). Wilfing Áron életét már nem tudják visszahozni sem fekvőrendőrrel, sem sebességkorlátozással. De mások épségének érdekében az ilyen tragédiák ráébreszthetik az illetékeseket: lépni kell!

Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-06-27 13:36:16
"...Ha Te napsugr lennl, n lennk a fld, mindig rezzem a melegsget, amit a tested lt. n leszek a papr, ha Te vagy a mondat, veled rnk magamra, le sem tennm a tollat. Ha Te lennl az lom, mindig csak aludnk, hogy Te legyl a prom, mindent felldoznk. Ha Te lennl a kifest, n lennk benne szn, ha n lennk a szerelem, krlek legyl Te a szv...rtsd meg...n csak szeretni akarlak, rk zrat fogadtunk a feltrhetetlen lakatnak. rezd magad szabadnak, lpkedj a felhkn, n nem teszek rd lncot, csak a napjaidat feltltm. Ledntm, ha kell, az let vastag falt, bele getem a szvedbe a szerelmesek dalt. Ezer szavt...egy cskba tadom, hogy rezd a szvemet s a nyomst a szrnyamon. n veled leszek mindig, ha kell, akkor rkre, rezzed a biztonsgot a vgtelen nagy krkbe. Az elkvetett hibk a szerelembe megmaradnak, a vzbe ejtett rzsaszirmok a felsznen fent maradnak. Elzavarnak az rzsek egy kietlen tjra, prblok nem fjni, de a szavak mgis fjnak. Vrnak az rzsek, de nem rzem mg ket, eltemetem magam, nincs, ki rmszrja a fldet. lj meg...vagy tants engem szllni, a szerelem kapujig mondd, meddig kell mg vrni?..."
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-05-13 07:27:50
"Knnycsepp fut az arcomon, ha az gyam mell trdelek, Uram, mirt nem rtelek? Mirt nem mondod azt, hogy g veled? szintn remlem, tvedek, de rm tekinteted nem veted, fjdalmat kapok, reggel beforratlan sebekkel bredek. Lehullt az es, hangom mr a kddel szll az gig, a napsugr a felhk kztt fjdalmam hre miatt fnylik. Nem vgyom a jra, a dicst szra, soha nem krtem semmit az gtl, mg nem jtt el az az ra. Egy csaldott lny vagyok, ki a semmi kzeprl rkezett, kinek fj, ha szven dfik, mikor azt ordtjk, hogy g veled...Fj mg a sz, fjnak a percek, az vek, a szvemet nyomja, mikor a mltba nzek. Knnyeim hullnak, a prnra borulva srok egy vgtelen knyvet lapozva. Tudom, mr elmlt, vge a szpnek, szpen lassan eltnnek a kpek. Sebeim maradnak, nyitva a vilgnak, pldt mutatva, gtat szabva hibknak. Lassan elteltek az vek, s most bevillannak kpek, nem tudom, mit tehetnk, mg nem tudom, mit rzek. Volt, hogy megbntottalak, de hidd el, azta is bnom, nekem Te voltl, akire rkk kell vrnom. Hidd el nekem, sajnlom, tudom, nem tudsz tbb szeretni, most egy j utat kell keresni, s veled egytt feledni. Sajnos nem lehet, ezt n is tudom, gy bocsnatot krek, s bnni fogok minden sort, ameddig csak lek...Emlkszem arra a kopottas padra, az rnyas fk alatt ltl, mint egy angyal, olyan rtatlannak s szrnyaszegettnek tntl. Emlkszem szavadra, s mikor megfogtad kezem, bizserget rzs jrta t testem, tudtam ez lesz a vgzetem. Ha egyet kvnhatnk, az Te lennl. Tndkl jszakm, fnyes nappalom, des angyalom, a felhk fll nzz ma rm!...Fzom, vacogok, a hall hideg arca simogat, nem a nyri virges, ami rnk doblta a szirmokat. Virg bortja srodat, eltte, itt llok az esben, hallom a hangod, ahogy hvogat, a flelmeim legyztem. Az a szenveds, hogy lek, nlkled ltezem, de minek, irntad rzett szerelmem soha nem adnm oda senkinek. De mr kifolyt sok szp dolog az id rongyos, foltos zsebein, az elvarratlan szlak nem gygytjk beforratlan sebeim."
Beküldő: marci
Dátum: 2011-04-02 20:33:07
A Volt fesztivlon kapott szalag van a bringmon, s arra gondolok, hogy ron vigyz rm amikor biciklizem. Akik fent vannak, azok vigyznak rnk.
Beküldő: Helm
Dátum: 2011-04-02 18:54:01
Boldog Nvnapot Roni!!
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-04-02 09:24:52
"Taln egyszer mosolya szvedig hatolt...Taln egyszer minden gondolatod az v volt...Taln egyszer mindened volt a lte...Taln egyszer...mg mindig meghalnl rte..."
Beküldő: Koko
Dátum: 2011-03-10 15:21:59
Mr j ideje hogy nem vagy velnk, annyira sajnlom hogy nem ragadtam meg az alkalmat hogy tallkozzunk. Az ember mindig tanul a hibibl. Megtantottad hogy megragadjam az alkalmakat, a lehetsgeimet. Hinyoznak a beszlgetsek, tallkozsok s az egyms segtse... de leginkbb te az egynisged, az az ember akit megtestestettl. Kt csodlatos ember kapcsolatnak gymlcse... Emlked rkk lni fog bennem, s tbb, ersebb tesz . . Egy rk bart...
Beküldő:
Dátum: 2011-03-06 13:26:28
HINYZOL RON!!!
Beküldő: Sziszi
Dátum: 2011-03-04 14:59:46
"somewhere over the rainbow..." Hinyzol <3
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-02-12 07:27:28
A sr csak res doboz. Akit szeretek, l az emlkezetemben, egy szthajtogatott zsebkendbl felszll illatban, egy hangslyban, mely vratlanul eszembe jut, s egy hossz percre belefeledkezem, mg lehajtom a fejem...Hinyzol ron!
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-02-12 07:23:52
A sr csak res doboz. Akit szeretek, l az emlkezetemben, egy szthajtogatott zsebkendbl felszll illatban, egy hangslyban, mely vratlanul eszembe jut, s egy hossz percre belefeledkezem, mg lehajtom a fejem...Hinyzol ron!
Beküldő: B.I.
Dátum: 2011-01-15 18:30:01
Most hallottam azt a dalt a tv-ben amit a temetesen talan egy baratja jatszott, ami Aron kedvenc szama volt. Bennem a csillogo szemu kisfiu maradt meg, a leragasztott fulecskejevel. Hihetetlen, hogy mar 2 eve elment.
Beküldő: Kata
Dátum: 2010-12-30 21:05:46
ront nem ismertem, "csak" a szlket. De ez pont elg volt ahhoz, hogy ne tudjak mit rni, amikor rni kellett volna. n mindig abban a kzhelyben ltem, hogy az id mindent megold.... s gygyulnak a sebek, - mindaddg, mg nem vesztettem el a szmomra fontos s mindent meghatroz embereket - a szleimet. Ettl az idponttl kezdve az id szmomra nem megolds. Elfogadhatatlan az, ha itt hagy valaki, aki nekem a legfontosabb volt. Ezrt tisztellek benneteket szlk: hogy ltek tovbb ronban, ron pedig Bennetek, a szletse ta..... :(
Beküldő: Helm
Dátum: 2010-12-30 12:21:34
Boldogot ron:(
Beküldő: Hermann Heni
Dátum: 2010-12-30 11:09:01
Ma lenne(van) a szlinapod klyk ha becsukom a szemem mg mindig ltlak s nagyon hinyzol neknk..........
Beküldő: Ritus
Dátum: 2010-12-24 20:09:52
"Mikor hinyzik. Mikor ebben a pillanatban is r gondolsz. Mikor is vr rd, s te is r. m az este lmod hozzreptett. des karjai kz " befszkelted" magad, mert rangyalod megadta ezt neked. Msnap mosollyal bredtl, mert szved nagyot dobbant. Mindenre emlkszel..., s mintha nem is lom lett volna. Egy vgy, mely kivtelesen gy trtnt meg veletek. Olyan volt, akr a valsg. Egy boldogabb nap. Egy remnyteljesebb. Mieltt felkelnl mg egyszer becsukod szemed, valamit rzel. Mintha is ebben a pillanatban bredne. Mintha azt mondan: szeretlek. S tudod, ez az egy jjel, vagy akr ez az elmlt nhny msodperc feltlttt, s napod szebb lesz, mint amit el tudnl kpzelni. Ha mardos is a hinya. Ha most nincsen veled. Ha nem cskolhat meg. De tudod szeret, s ez tbb, amit ebben a percben adhat neked brki. S lelketek ssze van ktve. Egy apr kis hddal. Egy apr kis tjrval, s rzed, hogy veled van, hiszen Neki nem kell kulcs a lelkedhez. mr benned is l."
Beküldő:
Dátum: 2010-12-21 18:10:33
3 nap mlva Karcsony...nlkled....
Beküldő: Ritus
Dátum: 2010-11-30 13:29:54
"Ha megfogn a kezem, lehet, hogy belehalnk a boldogsgba."
Beküldő: Ritus
Dátum: 2010-11-19 11:52:08
"Annyi jjel vrtam Rd, tudtam nincs tovbb. Ha menned kell, ht menj, ne vrj. Voltak szp napok s hetek, Tged gy szerettek, annl jobban mr nem lehet. De hogy jutottunk eddig? Nem tudom. GY MINDEN LPS MR CSAK FJDALOM, AMIT FELD TENNK, MGIS HOZZD INDULOK! Nem akarom jra azt, hogy srni lss, nem akarom jra azt, hogy megbocsss. Nem akarok mst, csak boldog perceket, hogy jra megtallj, soha el ne engedj mr! Mindig Tged vrtalak, nem volt Nlad fontosabb. Azt hittem, rkre gy marad... S eljutottunk eddig lthatod, GY MINDEN LPS MR CSAK FJDALOM, AMIT FELD TENNK, MGIS HOZZD INDULOK! Nem rtem, mit vrsz mg, mondd el, hogy mit tegyek! Mondd el, hogyan szeresselek, hogy Neked is j legyen!... Nem akarom jra azt, hogy srni lss, nem akarom jra azt, hogy megbocsss. Nem akarok mst, csak boldog perceket, hogy jra megtallj, soha el ne engedj mr!"
Beküldő: Emlia
Dátum: 2010-11-01 22:03:00
Gondolok rd, ron! gyjtok rted ma egy gyergyt. Emlkezem rd!!! hinyzl!
Beküldő: Lakat
Dátum: 2010-09-23 17:48:41
kicsit visszarppentem... dej mennyit rhgtnk hinyzol
Beküldő: Hermann Heni
Dátum: 2010-09-14 11:26:45
:(
Beküldő:
Dátum: 2010-09-13 22:30:48
mr 2 ve.. istenem :(
Beküldő: Bius
Dátum: 2010-09-12 22:20:47
nap mint nap gondolok Rd,hinyzol nagyon :(( szeretlek <3
Beküldő: Vera
Dátum: 2010-09-12 11:45:06
Ma van 2 ve, hogy elmentl ron! Nagyon hinyzol Vkonykm! Szeretlek <3.lellek.
Beküldő: Sziszi
Dátum: 2010-09-12 00:01:43
hihetetlen,hogy mr 2ve trtnt az a szrny nap...mg a mai napig felfoghatatlan...rettenetes hiny rzet uralkodik az emberben nap mint nap,mikor egy apr dologrl eszbe jut,hogy egyes emberekkel soha tbbet nem tallkozhatunk/beszlgethetnk. <3 hinyzol <3
Beküldő: R.I.P.
Dátum: 2010-08-17 19:44:04
ma lttam a szlidet.hinyzoooool!!!!
Beküldő:
Dátum: 2010-08-17 19:42:47
Beküldő: Virg
Dátum: 2010-08-13 00:06:44
A mai csillaghulls csak neknk szlt! Velem nzted, s mi rted nztk! Hinyzol
Beküldő: sziszi
Dátum: 2010-07-12 23:13:56
22 hnap...s ismt FH :( <3
Beküldő: Klau
Dátum: 2010-07-05 00:02:50
..j betrni ide a rgi kpkehez..Mintha minden a rgi lenne... Hinyzol ron
← Következő oldal
Név:


E-mail:

A fenti művelet eredménye:


Hozzászólás: