Wilfing Áron

Soproni tragédia:
halálos gázolás a zebrán

Sopron - Munkába igyekezett az a fiatalember, akit pénteken reggel a zebrán gázolt halálra egy személyautó Sopronban. Wilfing Áron 23 éves volt. A tragédia talán megelőzhető lett volna, ehhez a gyalogos-átkelőhelyhez ugyanis korábban fekvőrendőrt terveztek.

- Nem akartam elhinni, amikor értesítettek. Az egyetlen fiam. Sportos, kiegyensúlyozott fiatalember, aki jobban tisztelte a törvényt, mint a legtöbb átlagember. Boldog fiatal volt... - csuklik el Wilfing Ferenc hangja. Az előző városvezetés kabinetfőnöke egyetlen gyermekét veszítette el a tegnapi balesetben. Áron szakácsként dolgozott, s épp a munkahelyére sietett, amikor bekövetkezett a tragédia. Jövő héten külföldre ment volna dolgozni. A mentők még beértek vele a kórházba, ám az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseibe később belehalt.

- Ott voltunk mellette, de már nem tért magához. Mindene összetört... Talán jobb is így, fel sem foghatta, hogy mi történt vele - mondja a megtört apa.

A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a gépkocsi vezetőjének figyelmetlensége okozta a balesetet.

Walter Dezső, Sopron előző polgármestere szerint a tragédia megelőzhető lett volna. - Megvannak a tervek! A plázához és a Terciához körforgalmat akartunk építeni, ehhez a gyalogosátkelőhelyhez pedig fekvőrendőrt! - mondja indulatosan Walter Dezső, akinek évek óta közvetlen munkatársa az édesapa, Wilfing Ferenc, így érthetően felzaklatta a tragédia. - Évekig könyörögtem a közútkezelőnek, hogy oldják ott meg a sebességkorlátozást. Inkább menjenek lépésben a kocsik, mint hogy emberéletben essen kár. Kétségbeejtő, ami történt.

Az utóbbi időben egyre több baleset történik zebrán, e tekintetben Sopron most újra feliratkozott a szomorú feketelistára.

Wilfing Áront egy Suzuki ütötte el a hajnali szürkületben az eső áztatta úton. Az autót egy 27 éves férfi vezette, aki a város szélén a határátkelőhely felé haladt a 84-es főút soproni elkerülő szakaszán. A gyalogos a zebrát a város felől közelítette meg és a Bécsidomb irányába tartott, amikor a jármű jobb eleje elcsapta. Sáfrány Ferenc őrnagytól a Kisalföld megtudta: a sofőr nem volt ittas, és minden kétséget kizáróan egy jól belátható szakaszon, előjelző táblával megerősített gyalogátkelőhelyen gázolta el a fiatalembert. A baleset körülményeinek pontos tisztázása azonban szakértők bevonásával történik majd.

A soproni rendőrök sem emlékeznek, hogy a pénteki tragédia helyszínén korábban elütöttek volna valakit. Országos szinten az év első negyedévében a 62 halálos kimenetelű gázolásból 4 történt zebrán. Tavaly összesen 3453 gázolásos baleset volt, ebből 902 gyalogosátkelőn, 2006-ban ugyanezek az adatok: 3491 és 787. Egyelőre vitatkoznak a szakemberek azon, hogyan lehetne hatékonyabban védeni a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogosokat. Fokozott intézkedéseket sürget a kormányzat. Ma ugyanis a gyalogos elsőbbséget élvez a zebrán, de a szerencsétlen balesetek azt mutatják, hogy ez mit sem ér. Sokak szerint indokolt lenne a gépkocsik számára előírni a zebra előtti kötelező megállást. Szóba jöhet az is, hogy 30 kilométer per órára korlátozzák a gyalogátkelők előtt a sebességet. Felmerült az is, hogy fekvőrendőrökkel lassítsák az autók sebességét (Zebrán biztonságban? - Kisalföld, június 6., 3. oldal). Wilfing Áron életét már nem tudják visszahozni sem fekvőrendőrrel, sem sebességkorlátozással. De mások épségének érdekében az ilyen tragédiák ráébreszthetik az illetékeseket: lépni kell!

Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-06-27 13:36:16
"...Ha Te napsugár lennél, én lennék a föld, mindig érezzem a melegséget, amit a tested ölt. Én leszek a papír, ha Te vagy a mondat, veled írnék magamra, le sem tenném a tollat. Ha Te lennél az álom, mindig csak aludnék, hogy Te legyél a párom, mindent feláldoznék. Ha Te lennél a kifestő, én lennék benne szín, ha én lennék a szerelem, kérlek legyél Te a szív...Értsd meg...Én csak szeretni akarlak, örök zárat fogadtunk a feltörhetetlen lakatnak. Érezd magad szabadnak, lépkedj a felhőkön, én nem teszek rád láncot, csak a napjaidat feltöltöm. Ledöntöm, ha kell, az élet vastag falát, bele égetem a szívedbe a szerelmesek dalát. Ezer szavát...egy csókba átadom, hogy érezd a szívemet és a nyomást a szárnyamon. Én veled leszek mindig, ha kell, akkor örökre, érezzed a biztonságot a végtelen nagy körökbe. Az elkövetett hibák a szerelembe megmaradnak, a vízbe ejtett rózsaszirmok a felszínen fent maradnak. Elzavarnak az érzések egy kietlen tájra, próbálok nem fájni, de a szavak mégis fájnak. Várnak az érzések, de nem érzem még őket, eltemetem magam, nincs, ki rámszórja a földet. Ölj meg...vagy taníts engem szállni, a szerelem kapujáig mondd, meddig kell még várni?..."
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-05-13 07:27:50
"Könnycsepp fut az arcomon, ha az ágyam mellé térdelek, Uram, miért nem értelek? Miért nem mondod azt, hogy ég veled? Őszintén remélem, tévedek, de rám tekinteted nem veted, fájdalmat kapok, reggel beforratlan sebekkel ébredek. Lehullt az eső, hangom már a köddel száll az égig, a napsugár a felhők között fájdalmam híre miatt fénylik. Nem vágyom a jóra, a dicsőítő szóra, soha nem kértem semmit az égtől, még nem jött el az az óra. Egy csalódott lány vagyok, ki a semmi közepéről érkezett, kinek fáj, ha szíven döfik, mikor azt ordítják, hogy ég veled...Fáj még a szó, fájnak a percek, az évek, a szívemet nyomja, mikor a múltba nézek. Könnyeim hullnak, a párnára borulva sírok egy végtelen könyvet lapozva. Tudom, már elmúlt, vége a szépnek, szépen lassan eltűnnek a képek. Sebeim maradnak, nyitva a világnak, példát mutatva, gátat szabva hibáknak. Lassan elteltek az évek, és most bevillannak képek, nem tudom, mit tehetnék, még nem tudom, mit érzek. Volt, hogy megbántottalak, de hidd el, azóta is bánom, nekem Te voltál, akire örökké kell várnom. Hidd el nekem, sajnálom, tudom, nem tudsz többé szeretni, most egy új utat kell keresni, és veled együtt feledni. Sajnos nem lehet, ezt én is tudom, így bocsánatot kérek, és bánni fogok minden sort, ameddig csak élek...Emlékszem arra a kopottas padra, az árnyas fák alatt ültél, mint egy angyal, olyan ártatlannak és szárnyaszegettnek tűntél. Emlékszem szavadra, és mikor megfogtad kezem, bizsergető érzés járta át testem, tudtam ez lesz a végzetem. Ha egyet kívánhatnék, az Te lennél. Tündöklő éjszakám, fényes nappalom, édes angyalom, a felhők fölül nézz ma rám!...Fázom, vacogok, a halál hideg arca simogat, nem a nyári virágeső, ami ránk dobálta a szirmokat. Virág borítja sírodat, előtte, itt állok az esőben, hallom a hangod, ahogy hívogat, a félelmeim legyőztem. Az a szenvedés, hogy élek, nélküled létezem, de minek, irántad érzett szerelmem soha nem adnám oda senkinek. De már kifolyt sok szép dolog az idő rongyos, foltos zsebein, az elvarratlan szálak nem gyógyítják beforratlan sebeim."
Beküldő: marci
Dátum: 2011-04-02 20:33:07
A Volt fesztiválon kapott szalag van a bringámon, és arra gondolok, hogy Áron vigyáz rám amikor biciklizem. Akik fent vannak, azok vigyáznak ránk.
Beküldő: Helm
Dátum: 2011-04-02 18:54:01
Boldog Névnapot Roni!!
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-04-02 09:24:52
"Talán egyszer mosolya szívedig hatolt...Talán egyszer minden gondolatod az övé volt...Talán egyszer mindened volt a léte...Talán egyszer...még mindig meghalnál érte..."
Beküldő: Koko
Dátum: 2011-03-10 15:21:59
Már jó ideje hogy nem vagy velünk, annyira sajnálom hogy nem ragadtam meg az alkalmat hogy találkozzunk. Az ember mindig tanul a hibáiból. Megtanítottad hogy megragadjam az alkalmakat, a lehetőségeimet. Hiányoznak a beszélgetések, találkozások és az egymás segítése... de leginkább te az egyéniséged, az az ember akit megtestesítettél. Két csodálatos ember kapcsolatának gyümölcse... Emléked örökké élni fog bennem, és többé, erősebbé tesz . . Egy örök barát...
Beküldő:
Dátum: 2011-03-06 13:26:28
HIÁNYZOL ÁRON!!!
Beküldő: Sziszi
Dátum: 2011-03-04 14:59:46
"somewhere over the rainbow..." Hiányzol <3
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-02-12 07:27:28
A sír csak üres doboz. Akit szeretek, él az emlékezetemben, egy széthajtogatott zsebkendőből felszálló illatban, egy hangsúlyban, mely váratlanul eszembe jut, és egy hosszú percre belefeledkezem, míg lehajtom a fejem...Hiányzol Áron!
Beküldő: Ritus
Dátum: 2011-02-12 07:23:52
A sír csak üres doboz. Akit szeretek, él az emlékezetemben, egy széthajtogatott zsebkendőből felszálló illatban, egy hangsúlyban, mely váratlanul eszembe jut, és egy hosszú percre belefeledkezem, míg lehajtom a fejem...Hiányzol Áron!
Beküldő: B.I.
Dátum: 2011-01-15 18:30:01
Most hallottam azt a dalt a tv-ben amit a temetesen talan egy baratja jatszott, ami Aron kedvenc szama volt. Bennem a csillogo szemu kisfiu maradt meg, a leragasztott fulecskejevel. Hihetetlen, hogy mar 2 eve elment.
Beküldő: Kata
Dátum: 2010-12-30 21:05:46
Áront nem ismertem, "csak" a szülőket. De ez pont elég volt ahhoz, hogy ne tudjak mit írni, amikor írni kellett volna. Én mindig abban a közhelyben éltem, hogy az idő mindent megold.... és gyógyulnak a sebek, - mindaddíg, míg nem veszítettem el a számomra fontos és mindent meghatározó embereket - a szüleimet. Ettől az időponttól kezdve az idő számomra nem megoldás. Elfogadhatatlan az, ha itt hagy valaki, aki nekem a legfontosabb volt. Ezért tisztellek benneteket szülők: hogy éltek tovább Áronban, Áron pedig Bennetek, a születése óta..... :(
Beküldő: Helm
Dátum: 2010-12-30 12:21:34
Boldogot Áron:(
Beküldő: Hermann Heni
Dátum: 2010-12-30 11:09:01
Ma lenne(van) a szülinapod kölyök ha becsukom a szemem még mindig látlak és nagyon hiányzol nekünk..........
Beküldő: Ritus
Dátum: 2010-12-24 20:09:52
"Mikor hiányzik. Mikor ebben a pillanatban is rá gondolsz. Mikor ő is vár rád, s te is rá. Ám az este álmod hozzárepített. Édes karjai közé " befészkelted" magad, mert őrangyalod megadta ezt neked. Másnap mosollyal ébredtél, mert szíved nagyot dobbant. Mindenre emlékszel..., és mintha nem is álom lett volna. Egy vágy, mely kivételesen így történt meg veletek. Olyan volt, akár a valóság. Egy boldogabb nap. Egy reményteljesebb. Mielőtt felkelnél még egyszer becsukod szemed, valamit érzel. Mintha ő is ebben a pillanatban ébredne. Mintha azt mondaná: szeretlek. S tudod, ez az egy éjjel, vagy akár ez az elmúlt néhány másodperc feltöltött, s napod szebb lesz, mint amit el tudnál képzelni. Ha mardos is a hiánya. Ha most nincsen veled. Ha nem csókolhat meg. De tudod szeret, s ez több, amit ebben a percben adhat neked bárki. S lelketek össze van kötve. Egy apró kis híddal. Egy apró kis átjáróval, s érzed, hogy veled van, hiszen Neki nem kell kulcs a lelkedhez. Ő már benned is él."
Beküldő:
Dátum: 2010-12-21 18:10:33
3 nap múlva Karácsony...nélküled....
Beküldő: Ritus
Dátum: 2010-11-30 13:29:54
"Ha megfogná a kezem, lehet, hogy belehalnék a boldogságba."
Beküldő: Ritus
Dátum: 2010-11-19 11:52:08
"Annyi éjjel vártam Rád, tudtam nincs tovább. Ha menned kell, hát menj, ne várj. Voltak szép napok s hetek, Téged úgy szerettek, annál jobban már nem lehet. De hogy jutottunk eddig? Nem tudom. ÍGY MINDEN LÉPÉS MÁR CSAK FÁJDALOM, AMIT FELÉD TENNÉK, MÉGIS HOZZÁD INDULOK! Nem akarom újra azt, hogy sírni láss, nem akarom újra azt, hogy megbocsáss. Nem akarok mást, csak boldog perceket, hogy újra megtalálj, soha el ne engedj már! Mindig Téged vártalak, nem volt Nálad fontosabb. Azt hittem, örökre így marad... S eljutottunk eddig láthatod, ÍGY MINDEN LÉPÉS MÁR CSAK FÁJDALOM, AMIT FELÉD TENNÉK, MÉGIS HOZZÁD INDULOK! Nem értem, mit vársz még, mondd el, hogy mit tegyek! Mondd el, hogyan szeresselek, hogy Neked is jó legyen!... Nem akarom újra azt, hogy sírni láss, nem akarom újra azt, hogy megbocsáss. Nem akarok mást, csak boldog perceket, hogy újra megtalálj, soha el ne engedj már!"
Beküldő: Emília
Dátum: 2010-11-01 22:03:00
Gondolok rád, Áron! gyújtok érted ma egy gyergyát. Emlékezem rád!!! hiányzól!
Beküldő: Lakat
Dátum: 2010-09-23 17:48:41
kicsit visszaröppentem... dejó mennyit röhögtünk hiányzol
Beküldő: Hermann Heni
Dátum: 2010-09-14 11:26:45
:(
Beküldő:
Dátum: 2010-09-13 22:30:48
már 2 éve.. istenem :(
Beküldő: Bius
Dátum: 2010-09-12 22:20:47
nap mint nap gondolok Rád,hiányzol nagyon :(( szeretlek <3
Beküldő: Vera
Dátum: 2010-09-12 11:45:06
Ma van 2 éve, hogy elmentél Áron! Nagyon hiányzol Vékonykám! Szeretlek <3.ölellek.
Beküldő: Sziszi
Dátum: 2010-09-12 00:01:43
hihetetlen,hogy már 2éve történt az a szörnyű nap...még a mai napig felfoghatatlan...rettenetes hiány érzet uralkodik az emberben nap mint nap,mikor egy apró dologról eszébe jut,hogy egyes emberekkel soha többet nem találkozhatunk/beszélgethetünk. <3 hiányzol <3
Beküldő: R.I.P.
Dátum: 2010-08-17 19:44:04
ma láttam a szülidet.hiányzoooool!!!!
Beküldő:
Dátum: 2010-08-17 19:42:47
Beküldő: Virág
Dátum: 2010-08-13 00:06:44
A mai csillaghullás csak nekünk szólt! Velem nézted, és mi érted néztük! Hiányzol
Beküldő: sziszi
Dátum: 2010-07-12 23:13:56
22 hónap...és ismét FH :( <3
Beküldő: Klau
Dátum: 2010-07-05 00:02:50
..jó betérni ide a régi képkehez..Mintha minden a régi lenne... Hiányzol Áron
← Következő oldal